Despre mine

http://b.mircmedia.ro/wp-content/uploads/2017/08/Cristina-300x300.jpg

Copilaria este perioada cea mai frumoasa pe care o poate traversa o persoana in drumul sau spre adolescenta si apoi catre devenirea lui ca adult. In aceasta perioada ne incearca diferite emotii si trairi, manifestam sentimente pozitive de fericire, bucurie, entuziasm, placere, iubire, dar si sentimente negative, cum ar fi tristetea, dezamagirea, neincrederea. Iubirea si devotamentul meu pentru meseria de psiholog-logoped isi au radacinile inca din perioada copilariei, cand am trait momente de cumpana. La inceputul perioadei scolaritatii mici, pe fondul emotivitatii crescute am manifestat o balbaiala accentuata care mi-a modificat modul in care comunicam cu colegii, cu prietenii, cu lumea inconjuratoare. Dupa luni de zile de terapie logopedica si consiliere psihologica, am reusit sa invat din nou sa ma exprim inteligibil, iar tulburarea de ritm si fluenta s-a diminuat si apoi a disparut. Pe aceasta perioada am realizat cat ne nepunticiosi se simt copiii cand nu reusesc sa pronunte corect fonemele limbii romane, ce tristi se simt cand lumea nu-i intelege, desi ei fac eforturi marete in a se face intelesi  si cum se simt parintii in fata problemelor cu care se confrunta copilul lor.

Am stiut dintotdeauna ca am pasiunea de a lucra cu cei mici. De la a avea grija de copiii prietenilor de familie, apoi de cele doua nepoate si in cele din urma de cele doua fiice ale mele, pana la voluntariat in centre speciale pentru copii cu dizabilitati. Pasiunea mea a crescut din ce in ce mai mult si iata-ma ca activez de aproape 13 ani in educatia pediatrica, in speta patologiei psihice, a limbajului oral, a limbajului scris-citit si a comunicarii in stadiile developmental si/sau de adult.

Aceste aspecte si nu numai, m-au ambitionat sa merg mai departe, sa citesc foarte mult despre misterele si incursiunile psihologiei si logopediei, sa optez a studia cursurile Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, sa urmez cursurile a doua mastere importante in cariera mea si multe alte cursuri de perfectionare profesionala. La scurt timp am avut deosebita placere sa lucrez in cadrul Directiei de Protectie a Copilului, apoi in Centrul Kinetobebe, unde am ajutat copii cu diferite dizabilitati, de la afectiuni neuro-psiho-motorii pana la afectiuni stricte doar in sfera limbajului, de la afectiuni somatice la afectiuni din sfera psihopatologica. Anii in care am lucrat in aceste centre mi-au adus un plus in bagajul de cunostinte cu care am pornit in aceasta lumea minunata a necunoscutului, sfera psihologiei si logopediei. Astfel ca am ajuns sa fiu dubla specializata atat in aria psihologiei, cat si in sfera limbajului.

Pe tot parcursul activitatii mele ca psiholog-logoped clinician am colaborat excelent cu copiii, dar si cu familiile acestora, dandu-mi seama ca iubesc foarte mult ceea ce fac si ca succesele mele sunt strict legate, inseparabile, daca pot spune asa, de succesul celor care mi-au calcat pragul in „casa mea profesionala”, deoarece oriunde am activat am considerat ca sunt acasa si toti cei care intra in aceasta „casa” trebuie sa se simta confortabil si sa plece cu un bagaj de cunostiinte care sa-i ajute in dezvoltarea lor personala si sociala. Sunt mandra ca pot oferi  sprijin, devotament si atentie copiilor si adultilor care au nevoie pentru a parcurge un drum atat de anevoios. Cea mai mare satisfactie profesionala pe care am simtit-o si pe care o simt in continuare este ca pot trai in acelasi timp cu pacientii mei reusitele si succesele terapiei, ii vad cum se transforma, cum evolueaza si cum se bucura din nou de o noua viata.

Atunci cand am pus bazele Cabinetului Logokids si mi-am ales echipa de terapeuti, am stiut imediat ca aceasta reprezinta o oportunitate care imi va aduce foarte mari satisfactii atat mie, cat si persoanelor cu care lucram si familiilor acestora. Lucrand in echipa, alcatuind un plan educational si de interventie individualizat si personalizat, in urma unor evaluari complexe care stau la baza tuturor terapiilor pe care noi le desfasuram in cadrul Cabinetului, si implicand totodata parintele in recuperarea copilului sau, rezultatele apar mult mai repede si evolutia acestuia este vizibila intr-un timp mult mai scurt. In orice tip de terapie, cheia succesului este in primul rand, sa pui bazele relatiei cu parintele, care poate lucra si acasa cu copilul, indrumat de un specialist, iar atunci progresul va fi mult mai rapid. Lucrul acasa inseamna continuitatea muncii din cabinet, mai ales daca se tine cont de sfaturile terapeutului. Folosim diferite metode si tehnici standardizate, metode cercetate stiintific, cu care ne desfasuram activitatea pentru o mai buna functionare a terapiei. Intotdeauna tinem pasul cu noutatile din domeniu, incercand sa aducem un plus activitatilor pe care le desfasuram.

Cheia succesului in psihologie si logopedie tine in primul rand de confidentialitate, de modul in care empatizam cu clientul nostru, de profesionalismul de care dam dovada, de flexibilitatea pe care o oferim ca si terapeuti dar si ca centru, de noutatea activitatilor si creativitatea pe care le oferim si le punem la dispozitia clientilor, astfel incat sa faca alegerea potrivita pentru rezolvarea problemelor sau dificultatilor cu care se confrunta.

Specializari:

  • Absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, specializarea Psihopedagogie Speciala
  • Absolventa a Masterului „Recuperare si Terapie in Psihopedagogie Speciala”
  • Absolventa a Masterului „Psihoterapii Cognitiv - Comportamentale”
  • Absolventa a Cursului de Formare Profesionala Continua „Diagnostic, Evaluare si Interventie in Tulburari ale Limbajului”
  • Absolventa a Cursului de Formare Profesionala Continua in „Tulburarile de Limbaj si Specificul Terapiei Logopedice in Dislalie si Dislexo-Disgrafie”
  • Absolventa a Programului de Dezvoltare Personala al Asociatiei Romane de Hipnoza Clinica, Relaxare si Terapie Ericksoniana (ARHRTE)
  • Absolventa a Cursului de Formare Profesionala Continua „Cuplul – Copiii - Familia” in cadrul Asociatiei pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana
  • Absolventa a Cursului de Comunicare in cadrul Asociatiei Culturale pentru Teatru si Origamii din Romania

Parteneri

http://logokids.ro/wp-content/uploads/2017/08/dumbo-kids-150x100.jpg
http://logokids.ro/wp-content/uploads/2018/07/666666-150x100.png
http://logokids.ro/wp-content/uploads/2018/07/555555555-150x100.jpg
http://logokids.ro/wp-content/uploads/2018/07/44444444-150x100.jpg
http://logokids.ro/wp-content/uploads/2018/07/3333333-150x100.jpg
http://logokids.ro/wp-content/uploads/2018/07/2222222222-150x100.jpg
http://logokids.ro/wp-content/uploads/2018/07/111111111-150x100.png