Psiholog - Logoped Specialist Psihologie Clinică
Copilăria este perioada cea mai frumoasă pe care o poate traversa un copil în drumul său spre adolescență și apoi către devenirea lui ca adult complet. În această perioadă ne încearcă diferite emoții și trăiri, manifestăm sentimente pozitive de: fericire, bucurie, entuziasm, plăcere, iubire, dar și sentimente negative, cum ar fi tristețea, dezamăgirea, neîncrederea. Iubirea și devotamentul meu pentru meseria de psiholog-logoped își au rădăcinile încă din perioada copilăriei, când am trăit momente de cumpănă, cu suișuri și coborâșuri. La începutul perioadei școlarității mici, pe fondul emotivității crescute am manifestat o bâlbâială accentuată care mi-a modificat modul în care comunicam cu colegii, cu prietenii, cu lumea înconjurătoare. După luni de zile de terapie logopedică și consiliere psihologică, am reușit să învăț din nou să mă exprim inteligibil, iar tulburarea de ritm și fluență s-a diminuat și apoi a dispărut. Pe această perioadă am realizat cât de neputincioși se simt copiii când nu reușesc să pronunțe corect fonemele limbii române, ce triști se simt când lumea nu-i înțelege, deși ei fac eforturi mărețe în a se face înțeleși și cum se simt părinții în fața problemelor cu care se confruntă copilul lor.
Am știut dintotdeauna că am pasiunea de a lucra cu copii. De la a avea grijă de copiii prietenilor de familie, apoi de cele două nepoate ale mele și în cele din urmă de cei doi copii ai mei, până la voluntariat în centre speciale pentru copii cu dizabilități. Pasiunea mea a crescut din ce în ce mai mult și iată-mă că activez de mai bine de 16 ani în educația pediatrică, în speța patologie psihice, a limbajului oral, a limbajului scris-citit și a comunicării în stadiile developmental și/sau de adult.
Aceste aspecte și nu numai, m-au ambiționat să merg mai departe, să citesc foarte mult despre misterele și incursiunile psihologiei și logopediei, să optez a studia cursurile Facultății de Psihologie și Științele Educației, să urmez cursurile a două mastere importante în cariera mea și multe alte cursuri de perfecționare profesională. La scurt timp am avut deosebita plăcere să lucrez în cadrul Direcției de Protecție a Copilului, apoi în Centrul Kinetobebe, unde am ajutat copii cu diferite dizabilități, de la afecțiuni neuro-psiho-motorii până la afecțiuni stricte doar în sfera limbajului, de la afecțiuni somatice la afecțiuni din sfera psihopatologică. Anii în care am lucrat în aceste centre mi-au adus un plus în bagajul de cunoștiințe cu care am pornit în această lume minunată a necunoscutului pentru mulți oameni de rând, care se numește psihologia și logopedia. Astfel că am ajuns să fiu dublă specializată atât în aria psihologiei, cât și în sfera limbajului, în prezent activând în domeniu neuropsihologiei și în evaluarea și achiziționarea abilităților oral-motorii (orofaciale).
Pe tot parcursul activității mele ca psiholog-logoped clinician am colaborat excelent cu copiii, dar și cu familiile acestora, dându-mi seama că iubesc foarte mult ceea ce fac și că succesele mele sunt strict legate, inseparabile, dacă pot spune așa, de succesul celor care mi-au călcat pragul în „casa mea profesională”, deoarece oriunde am activat am considerat că sunt acasă și toți cei care intră în această „casă” trebuie să se simtă confortabil și să plece cu un bagaj de cunoștiințe care să-i ajute în dezvoltarea lor personală și socială. Sunt mândră că pot oferi sprijin, devotament și atenție copiilor și adulților care au nevoie pentru a parcurge un drum atât de anevoios. Cea mai mare satisfacție profesională pe care am simțit-o și pe care o simt în continuare este că pot trăi în același timp cu pacienții mei reușitele și succesele terapiei, îi văd cum se transformă, cum evoluează și cum se bucură din nou de o nouă viață.
Atunci când am pus bazele Cabinetului Logokids și mi-am ales echipa de terapeuți, am știut imediat că aceasta reprezintă o oportunitate care îmi va aduce foarte mari satisfacții atât mie, cât și persoanelor cu care lucrăm și familiilor acestora. Lucrând în echipă, alcătuind un plan educațional și de intervenție individualizat și personalizat, în urma unor evaluări complexe care stau la baza tuturor terapiilor pe care noi le desfășurăm în cadrul Cabinetului, și implicând totodată părintele în recuperarea copilului său, rezultatele apar mult mai repede și evoluția acestuia este vizibilă într-un timp mult mai scurt. În orice tip de terapie, cheia succesului este în primul rând, să pui bazele relației cu părintele, care poate lucra și acasă cu copilul, îndrumat de un specialist, iar atunci progresul va fi mult mai rapid. Lucrul acasă înseamnă continuitatea muncii din cabinet, mai ales dacă se ține cont de sfaturile terapeutului. Folosim diferite metode și tehnici standardizate, metode cercetate științific, cu care ne desfășurăm activitatea pentru o mai bună funcționare a terapiei. Întotdeauna ținem pasul cu noutățile din domeniu, încercând să aducem un plus activităților pe care le desfășurăm.
Cheia succesului în psihologie și logopedie ține în primul rând de confidențialitate, de modul în care empatizăm cu clientul nostru, de profesionalismul de care dăm dovadă, de flexibilitatea pe care o oferim ca și terapeuți dar și ca centru, de noutatea activităților și creativitatea pe care le oferim și le punem la dispoziția clienților, astfel încât să facă alegerea potrivită pentru rezolvarea problemelor sau dificultăților cu care se confruntă.
© 2020 Logokids – Toate drepturile rezervate.