Intervenția logopedică implică dezvoltarea limbajului receptiv, expresiv, grafic și lexic, dar conduce și la o conștientizare lingvistică conformă cu vârsta de dezvoltare a copilului.
Demersul unei intervenții psihologice implică achiziționarea unor abilități atât cognitive, afective, sociale, motorii, de limbaj, etc., prin care copilul să devină independent.
Pregătirea psiho-neuro-motorie a copilului, abilitatea de a se hrăni este asigurată de performanțele realizate de funcțiile oral-motorii și de cele senzoriale.
Testarea, evaluarea și punerea unui diagnostic fac parte dintr-un demers terapeutic, care ne indică ce dificultăți întâmpinăm, dar și abilitățile pe care le avem, care sunt metodele și strategiile pe care le putem folosi ca să diminuăm problemelecu care ne confruntăm.
onsilierea psihologică ajută persoana să facă față mai eficient stresorilor și sarcinilor vieții cotidiene, să găsească resursele interioare și să se canalizeze asupra unui scop optim de funcționare.
Psihomotricitatea adună sub aripa ei intervenții educative, începând de la stimulările senzoriomotrice la formarea elementelor grafice.
Experiența noastră senzorială timpurie este esențială pentru dezvoltarea emoțională și fizică echilibrată și se formează pe baza experienței senzoriale, în relație cu figura de atașament primară.
Abilățile și atitudinea cu care confrunți problemele, stima de sine ridicată, responsabilitatea față de tine, față de ceilalți și față de sarcini sunt rezultatul unei dezvoltări personale cu tine însuți, cu fricile, cu pasiunile, cu așteptările tale.
© 2020 Logokids – Toate drepturile rezervate.