Consiliere psihologică

Consiliere psihologică

Servicii

Consiliere psihologică

A ajuta și a credita persoana ca fiind capabilă să își asume propria dezvoltare personală, să prevină diverse tulburări și disfuncții, să găsească soluții la problemele cu care se confruntă, să se simtă bine cu sine, cu ceilalți și în lumea în care trăiește, reprezintă valorile umaniste ale consilierii psihologice.

Consilierea vizează persoane normale, ce nu prezintă tulburări psihice sau de personalitate, deficite intelectuale sau de altă natură. Consilierea facilitează, prin demersurile pe care le presupune, ca persoana să facă față mai eficient stresorilor și sarcinilor vieții cotidiene și astfel să îmbunătățească calitatea vieții, facilitează și catalizează atingerea unui nivel optim de funcționare în lume, se preocupă pentru prevenția problemelor ce pot împieta dezvoltarea și funcționarea armonioasă a persoanei.

Procesul de consiliere pune accentul pe dimensiunea de prevenție a tulburărilor emoționale și comportamentale, pe cea a dezvoltării personale și a rezolvării de probleme.

Obiectivele procesului de consiliere sunt:

 • promovarea sănătății și a stării de bine (funcționare optimă din punct de vedere somatic, fiziologic, mental, emoțional, social și spiritual).
 • dezvoltare personală (cunoaștere de sine, imagine de sine, capacitatea de decizie responsabilă, relaționare interpersonală armonioasă, controlul stresului, tehnici de învățare eficiente, atitudini creative, opțiuni vocaționale realiste).
 • prevenție (a dispoziției afective negative, a neîncrederii în sine, a comportamentelor de risc, a conflictelor interpersonale, a dificultăților de învățare, a dezadaptării sociale, a disfuncțiilor psihosomatice, a situațiilor de criză).

 

În cadrul Cabinetul Logokids puteți beneficia de următoarele tipuri de consiliere:

 

Consilierea parentală

De cele mai multe ori ne-am dorit să avem o relație armonioasă și frumoasă cu copilul nostru, însă în majoritatea cazurilor există conflicte între generații, conflicte care duc la frustrări minime sau în timp distrugătoare din punct de vedere al personalității copiilor. Părinții observă adeseori comportamente  anormale sau antisociale  la copilul lor.

Consilierea parentală este un serviciu care vine în sprijinul părinților și, implicit, al copiilor mai mici sau mai mari prin intermediul relației cu psihologul care are cunoștiințe adecvate despre dezvoltarea copilului și familiei și poate oferi o înțelegere obiectivă a nevoilor, dorințelor și așteptărilor tuturor membrilor familiei în legătură cu o anumită problemă.

Consilierea parentală vine în sprijinul părinților atunci când:

 • apare confuzia sau nesiguranța, nevoia de validare sau verificare a anumitor credințe, așteptări sau cunoștințe
 • apare o nevoie de repere în legătură cu o anumită “normalitate” a dezvoltării copilului;
 • este nevoie de a înțelege ce se întâmplă cu copilul sau adolescentul la un moment dat în dezvoltarea sa și cum s-a ajuns acolo;
 • apare nevoia de a înțelege dacă atitudinea și comportamentul față de copil sunt constructive pentru relația cu acesta.

            Prin consilierea parentală se urmărește îmbunătățirea relației părinte-copil, rezolvarea de conflicte apărute între cele două părți, înțelegerea sistemului de recompense și pedepse în educația copilului și a interacționării optime cu acesta.

           

Consiliere adolescenți și adulți

Mulți dintre noi am avut în viață experiențe în care anumite emoții s-au dovedit mai degrabă un obstacol, un inamic în calea succesului. Tristețea, furia, frica poate ne-au împiedicat să ne realizăm scopurile sau să stabilim relații normale cu ceilalți.

Consilierea individuală se centrează pe capacitatea individului de a se înțelege pe el însuși și de a-și rezolva problemele eficient pentru a funcționa adecvat.

Scopul consilierii individuale este acela de a ajuta omul să se autoevalueze realist, să se simtă liber, autentic, să nu fie obligat să-și nege sau să-și deformeze opiniile și atitudinile intime pentru a menține aprecierea persoanelor importante pentru el.

Acest tip de serviciu se adresează adolescenților care:

 • Prezintă comportamente antisociale
 • Prezintă tulburări emoționale
 • Se simt amenințați de nașterea unui alt membru al familiei
 • Sunt sau au fost agresați fizic, psihic sau/și emoțional
 • Trec prin perioade numite “crize existențiale”
 • Întrețin relații dificile cu părinții
 • Au prieteni imaginari
 • Prezintă tulburări de alimentație și tulburări psihosomatice.

 

Ca adult, dacă te afli într-una din situațiile de mai jos, nu ezita să consulți un specialist al Cabinetului Logokids:

 • Treci prin tulburări emoționale și comportamentale (izolare, depresii, anxietate, agresivitate, accese de furie)
 • Ai suferit o traumă (cauzată de separare, abandon, divorț, deces, abuz fizic, psihic sau/și emoțional)
 • Suferi de sindromul post-partum
 • Manifești fobii față de diverse obiecte sau locuri
 • Ai probleme cu greutatea și alimentația
 • Prezinți simptome psihosomatice.

 

Consilierea în terapia tulburărilor de limbaj

            Consilierea psihologică utilizată în cazul copiilor cu tulburări de limbaj se aplică acelor copii care au dezvoltat și alte tipuri de tulburări (emoționale, comportamentale, sociale). Odată ce copilul conștientizează că există un defect în vorbire, acesta poate reacționa în diferite moduri.

            Consilierea în cadrul logopediei se adresează doar copiilor care nu au dezvoltat tulburări asociate de o intensitate foarte mare. Aceste tulburări pot fi:

 • Tulburări comportamentale (agresivitate, comportament evitant, opoziționism, hiperactivitate);
 • Tulburări emoționale (depresie, anxietate, fobie școlară);
 • Întârziere în dezvoltarea proceselor cognitive ( ale atenției, memoriei și rezolvării de probleme).

Asocierea deficiențelor de vorbire cu alte tulburări are un impact extrem de puternic asupra dezvoltării armonioase a copiilor.

 

Consilierea psihologică a vârstnicilor

Tulburările cognitive sunt din ce în ce mai frecvent întâlnite pe măsura înaintării în vârstă.  Aceste tulburări reprezintă o importantă problemă de sănătate deoarece au un impact important asupra existenței independente a vârstnicilor în colectivitate și totodată pun probleme complexe de îngrijire care creează dificultăți familiei.

Este esențială diagnosticarea precoce a tulburărilor cognitive precum și identificarea factorilor de risc implicați în favorizarea instalării lor. Vârstnicii sunt foarte vulnerabili, iar această vulnerabilitate este determinată de pierderile persoanelor dragi, a lucrurilor semnificative, de schimbările biologice, de izolarea față de domeniul în care au activat până la pensie, de problemele medicale cu care se confruntă, de gândurile că se apropie momentul morții lor. 

Tarife Consiliere Psihologică

Şedinţă individuală de dezvoltare personală

(45 min)

120 Lei

Şedinţă individuală consiliere terapia tulburărilor de limbaj

(60 min)

150 Lei

Şedinţă individuală consiliere şcolari şi adolescenţi

(60 min)

120 Lei

Şedinţă individuală consiliere adulţi şi vârstnici

(60 min)

200 Lei

Ședință de educare parentală

(60 min)

250 Lei

Ne-am mutat in casa noua!
Prelungirea Ghencea

Vă așteptam cu noi oferte în noua locație din str. Cireșar nr.32, Bucuresti-Ilfov